Tilin Takojat

Olemme yrittäjien puolella ja mukana menestyksessä alusta alkaen.

Henkilökohtaisempi lähestymistapa mahdollistaa sen, että osaamme auttaa paremmin. Palvelun laatu on toimintamme perusta.

Palvelemme kaikenkokoisia ja eritaustaisia yrityksiä. Meille ei ole väliä oletko pieni, suuri, ulkomaalaistaustainen tai jonkin tietyn toimialan yritys. Jos olet yrittäjä, olet menestyjä - ja tervetullut meille.

Ota yhteyttä Ota yhteyttä Tutustu palveluihimme
Varsinkin uudelle yrittäjälle ALV-ilmoitus voi tuntua monimutkaiselta ja hankalalta asialta. Tässä julkaisussa kerro...

18.02.2023

Varsinkin uudelle yrittäjälle ALV-ilmoitus voi tuntua monimutkaiselta ja hankalalta asialta. Tässä julkaisussa kerromme lyhyesti mitä toiminimiyrittäjän tulee ALV-ilmoituksesta tietää.⁠ ⁠ 🔹Toiminimiyrittäjän tulee yleensä maksaa toiminnastaan ainakin kahdenlaisia veroja: tuloveroa ja arvonlisäveroa. Tuloverot toiminimiyrittäjä maksaa yleisimmin ennakkoveroina.⁠ ⁠ 🔹Arvonlisäverolla tarkoitetaan veroa, jota maksetaan yleisesti lähes kaikista tuotteista ja palveluista, joita myymme ja ostamme⁠ ⁠ 🔹Yleinen ALV-kanta Suomessa on 24%, muita kantoja taas ovat 14% ja 10%, ja joitain palveluita saa myydä täysin arvonlisäverottomasti.⁠ ⁠ 🔹 Arvonlisäveron yrittäjä kerää asiakkailtaan myynnin yhteydessä ja veron osuus päätyy yrittäjän tilille myyntisumman mukana.⁠ ⁠ 🔹 ALV-ilmoitukseen täytetään yrityksen arvonlisäverokauden myynnit ja ostot.⁠ ⁠ ALV-ilmoituksen voi laatia itse OmaVerossa tai paperilomakkeella, tai jos ALV-ilmoitus mietityttää, sen tekemisen voi ulkoistaa omalle kirjanpitäjälle.⁠ ⁠ #tilintakojat #tilitoimisto #tietoatakojilta #oulu #alv #yrittäjä
< takaisin
OTA YHTEYTTÄ