Tilin Takojat

Olemme yrittäjien puolella ja mukana menestyksessä alusta alkaen.

Henkilökohtaisempi lähestymistapa mahdollistaa sen, että osaamme auttaa paremmin. Palvelun laatu on toimintamme perusta.

Palvelemme kaikenkokoisia ja eritaustaisia yrityksiä. Meille ei ole väliä oletko pieni, suuri, ulkomaalaistaustainen tai jonkin tietyn toimialan yritys. Jos olet yrittäjä, olet menestyjä - ja tervetullut meille.

Ota yhteyttä Ota yhteyttä Tutustu palveluihimme
Miten yrityksen Ennakkovero määräytyy? 📝🤔 Ennakkoveroa eli ennakkoa pitää maksaa etukäteen tulosta, jonka saat elin...

24.08.2022

Miten yrityksen Ennakkovero määräytyy? 📝🤔⁠ ⁠ Ennakkoveroa eli ennakkoa pitää maksaa etukäteen tulosta, jonka saat elinkeinotoiminnasta, maataloudesta tai muusta tulonhankkimistoiminnasta, kuten omaisuuden vuokraamisesta tai myynnistä. ⁠ ⁠ Ennakkoveron määrä perustuu arvioon verotettavasta tulosta. Verohallinto laskee ennakkoveron eli ennakon viimeksi päättyneen verotuksen perusteella. Jos ennakkoveroon on haettu muutosta edellisen vuoden aikana, seuraavan vuoden ennakkovero perustuu näihin muutoslaskennan tietoihin. ⁠ ⁠ Jos olet uusi yrittäjä, ennakkoveron määrä perustuu omaan arvioosi verotettavasta tulosta: ⁠ 👉🏼Aloittavana toiminimiyrittäjänä maksat tuloksestasi tuloveroa ennakkoon itse tekemäsi arvion perusteella. Tällöin puhutaan ennakkoveron maksamisesta. ⁠ 👉🏼Pyri realistiseen arvioon. Tällöin et välttämättä joudu odottelemaan veronpalautuksia. Mikäli teet parempaa tienestiä kuin arvioit, muista jättää riittävästi rahaa sivuun, kun verojen maksamisen aika koittaa. ⁠ 👉🏼Jos tekemäsi tuloarvio ei näytä toteutuvan, täsmennä sitä Verohallinnolle sähköisesti OmaVero-palvelussa. ⁠ Mikäli tienaatkin enemmän kuin arvioit, maksamiesi ennakkoverojen summa jää vuoden aikana liian pieneksi. Tällöin joudut täydentämään puuttuvia veroja eli maksamaan lisäennakkoa tai jäännösveroa. ⁠ ⁠ Ennakkoihin voi hakea myös korottamista tai alentamista. Yritys voi myös hakea niiden poistamista, jos näyttää siltä, ettei verotettavaa tuloa synny tilikaudelta lainkaan. 👉🏼⁠ ⁠ #ennakkovero #vero #tilintakojat #tilitoimisto #tietoatakojilta #oulu
< takaisin
OTA YHTEYTTÄ