Tilin Takojat

Olemme yrittäjien puolella ja mukana menestyksessä alusta alkaen.

Henkilökohtaisempi lähestymistapa mahdollistaa sen, että osaamme auttaa paremmin. Palvelun laatu on toimintamme perusta.

Palvelemme kaikenkokoisia ja eritaustaisia yrityksiä. Meille ei ole väliä oletko pieni, suuri, ulkomaalaistaustainen tai jonkin tietyn toimialan yritys. Jos olet yrittäjä, olet menestyjä - ja tervetullut meille.

Ota yhteyttä Ota yhteyttä Tutustu palveluihimme
Miten virtuaalivaluutat käsitellään verotuksessa? 💲🤔 Virtuaalivaluuttoihin liittyy monia harhaluuloja. Moni luulee,...

11.04.2022

Miten virtuaalivaluutat käsitellään verotuksessa? 💲🤔⁠ ⁠ Virtuaalivaluuttoihin liittyy monia harhaluuloja. Moni luulee, että virtuaalivaluutan arvonmuutos verotetaan vasta silloin, kun rahat siirretään tavalliselle pankkitilille. 💳👈🏼⁠ ⁠ Virtuaalivaluutta on tuloverolaissa luokiteltu omaisuutena, eikä arvopaperina, jonka vuoksi jokainen virtuaalivaluutalla tehty toimenpide on verotuksen realisoiva tapahtuma. Myös jokainen toimenpide realisoituu erikseen verotettavaksi. ⁠ ⁠ Virtuaalivaluuttaa voi myös saada esimerkiksi lahjana toiselta henkilöltä tai perintönä. Tällöin perintö- tai lahjaverotuksessa vahvistettua arvoa pidetään uuden omistajan virtuaalivaluuttojen hankintahintana. Louhinnasta saatu virtuaalivaluuttatulo ei ole tuloverolain mukaista pääomatuloa, vaan ansiotuloa. Verovelvollinen henkilö voi pääsäännöstä poiketen laskea louhinnasta saadut tulot joko päiväkohtaisesti tai vaihtoehtoisesti kuukausikohtaisesti käyttäen kyseisen ansiokertymisajan mukaista keskikurssia. 👈🏼⁠ ⁠ Virtuaalivaluuttojen verotusperiaatteet ovat muuttuneet viime vuosina merkittävästi oikeudenmukaisempaan ja yksinkertaisempaan suuntaan. Nykyään virtuaalivaluuttojen luovutuksiin sovelletaan luovutusvoittoverotuksen säännöksiä. ⁠ ⁠ Virtuaalivaluuttoja ovat esimerkiksi ethereum, tether, litecoin ja bitcoin. 💰⁠ ⁠ #tilintakojat #kirjanpito #tilitoimisto #oulu #tilitoimistooulu #verotus #virtuaalivaluutta
< takaisin
OTA YHTEYTTÄ