Tilin Takojat

Olemme yrittäjien puolella ja mukana menestyksessä alusta alkaen.

Henkilökohtaisempi lähestymistapa mahdollistaa sen, että osaamme auttaa paremmin. Palvelun laatu on toimintamme perusta.

Palvelemme kaikenkokoisia ja eritaustaisia yrityksiä. Meille ei ole väliä oletko pieni, suuri, ulkomaalaistaustainen tai jonkin tietyn toimialan yritys. Jos olet yrittäjä, olet menestyjä - ja tervetullut meille.

Ota yhteyttä Ota yhteyttä Tutustu palveluihimme
Milloin osinko maksetaan ja missä osingon suuruudesta päätetään? 💰 Tilikauden päätyttyä laaditaan tilinpäätös, johon...

08.09.2022

Milloin osinko maksetaan ja missä osingon suuruudesta päätetään? 💰⁠ ⁠ Tilikauden päätyttyä laaditaan tilinpäätös, johon kirjoitetaan myös yhtiön hallituksen esitys yhtiökokoukselle maksettavan osingon määrästä ja osingonmaksuajankohdasta. 📝⁠ ⁠ Esityksessään hallitus arvioi osingonmaksun vaikutuksen yhtiön maksuvalmiuteen, jota osingonmaksun ei saisi vaarantaa. Yhtiön hallituksen kokouspöytäkirjaan kirjataan samainen esitys omaksi pykäläkseen. Oma kokouspykälä tehdään myös tilinpäätöksen hyväksymisestä ja tilinpäätöksen allekirjoittamisesta. ⁠ ⁠ Osakkaan kannalta osingonmaksuajankohdalla on merkitystä. Osinkoverotuksen perusteena oleva nettovarallisuus lasketaan edellisen vuoden tilinpäätöksen mukaan. Tämä tarkoittaa, että kasvavan yrityksen osinko kannattaa maksaa vasta tilinpäätöksen jälkeisenä vuotena. ⁠ ⁠ 👉🏼Osingon suuruudesta ja maksuajankohdasta päättää yhtiökokous. ⁠ ⁠ Osinko voidaan maksaa yhdessä tai useammassa erässä. ⁠ ⁠ #osinko #tilintakojat #tilitoimisto #tietoatakojilta #oulu
< takaisin
OTA YHTEYTTÄ