Tilin Takojat

Olemme yrittäjien puolella ja mukana menestyksessä alusta alkaen.

Henkilökohtaisempi lähestymistapa mahdollistaa sen, että osaamme auttaa paremmin. Palvelun laatu on toimintamme perusta.

Palvelemme kaikenkokoisia ja eritaustaisia yrityksiä. Meille ei ole väliä oletko pieni, suuri, ulkomaalaistaustainen tai jonkin tietyn toimialan yritys. Jos olet yrittäjä, olet menestyjä - ja tervetullut meille.

Ota yhteyttä Ota yhteyttä Tutustu palveluihimme
Kuinka pitkään kirjanpitoaineistoa tulee arkistoida? 🗃 Yrittäjänä joudut muiden velvollisuuksiesi ohessa huolehtimaa...

31.05.2022

Kuinka pitkään kirjanpitoaineistoa tulee arkistoida? 🗃⁠ ⁠ Yrittäjänä joudut muiden velvollisuuksiesi ohessa huolehtimaan siitä, että kaikki liiketoiminnastasi kertyvät tositteet ja asiakirjat pysyvät visusti tallessa lain vaatiman ajan. ⁠ 👉🏼Pääsäännön mukaan yrityksen kirjanpitoa on säilytettävä aineistolajista riippuen vähintään 6-10 vuoden ajan. ⁠ ⁠ Kirjanpitolaki määrää, että tilikauden tositteet ja liiketapahtumia koskeva kirjeenvaihto on säilytettävä vähintään 6 vuotta sen kalenterivuoden lopusta lukien, jonka aikana tilikausi on päättynyt. Tilinpäätös, kirjanpidot, tililuettelo sekä luettelo kirjanpidoista ja aineistoista on säilytettävä vähintään 10 vuotta tilikauden päättymisestä. ⁠ ⁠ Luettelo kirjanpidoista ja aineistoista on äärimmäisen tärkeä dokumentti monestakin syystä. Jos yrityksessä tulee henkilövaihdoksia, uudet vastuuhenkilöt saavat tiedon mistä kirjanpito löytyy. Jos yritys menee konkurssiin, pesänhoitaja voi ottaa kirjanpidon haltuunsa ja saattaa sen tarvittaessa loppuun. 💻⁠ ⁠ Kannattaa muistaa, että nämä ovat vain vähimmäissäilytysaikoja. Esimerkiksi eräät EU- tuet edellyttävät pidempää säilytystä. Työlainsäädäntöön puolestaan sisältyy velvoite antaa työtodistus 10 vuotta työsuhteen päättymisestä. Kirjanpidon hävittämisellä säilytysajan päätyttyä ei siis kannata hätäillä. ⁠ ⁠ #kirjanpito #tilitoimisto #tilintakojat #tilitoimistooulu #oulu
< takaisin
OTA YHTEYTTÄ