Blogi

YKSINYRITTÄJIEN TUKI, ELY-KESKUS AVUSTUKSET&VEROILMOITUKSEN MÄÄRÄAJAT

09.04.2020

ELY-KESKUS AVUSTUKSEEN PÄIVITYSTÄ

Aikaisemmasta tiedosta poiketen, nyt myös yksityiset elinkeinoharjoittajat (toiminimet), jotka työllistävät vähintään yhden työsuhteisesti (ei ylärajaa työntekijöiden määrällä), voivat myös hakea ELY-keskukselta avustusta.

Tästä linkistä voit lukea tarkemmin ELY-keskuksen tuen edellytyksistä kuten työaikavaatimuksista jne: ELY-keskuksen koronarahoitus

 

YKSINYRITTÄJIEN TUKI

Yksinyrittäjät pääsevät pian hakemaan 2000€ tukea (tällä summallahan nyt tässä tilanteessa siis juurikin saadaan sitä suosittua vessapaperia, jolla voi sitä persettä pyyhkiä, jää ehkä vähän rahaa käsidesiinkin).

Yksinyrittäjäksi luetaan sellainen henkilö, joka on Suomessa päätoiminen yrittäjä ja jolla ei ole palkattua työvoimaa. Yrittäjällä täytyy myös olla yrittäjän eläkevakuutus tai vaihtoehtoisesti jos voi esittää vuosittaisen 20 000 euron yrittäjätulon tai laskutuksen.

Avustuksen edellytyksenä on, että yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian takia 16.3.2020 jälkeen ja yksinyrittäjällä on edellytykset kannattavaan liiketoimintaan.

Avustusta voidaan maksaa 1.3.2020-31.8.2020 välillä aiheutuneisiin kustannuksiin. Tuki on määräaikainen ja sitä voi hakea 30.9.2020 saakka.

Vielä tätä tukea ei voi hakea ja tiedotamme heti, kun yksityiskohdat hakulomakkeesta on tiedossa.

 

TYÖTTÖMYYSTUKI

2000,00€ yksinyrittäjätukea voi hakea rinnakkain yrittäjille suunnatun työttömyystuen kanssa. Jos 2000,00 euron tukea haetaan kiinteisiin kuluihin, se ei vaikuta työttömyysturvaan. Jos taas tukea käytetään yrittäjän palkkaan tai muuhun ansiotulona pidettävään vastikkeeseen, joka on saatu korvauksena työstä, se voi vaikuttaa työttömyysturvan määrään.

Yrittäjien 724 euron työmarkkinatukea voidaan maksaa ajalta 16.3-30.6.2020. Yrittäjän pitää ilmoittautua työnhakijaksi viimeistään 15.huhtikuuta, mikäli haluaa saada etuutta jo 16.3 lukien.

Työmarkkinatuen saaminen edellyttää, että yrittäjän päätoiminen työskentely on päättynyt tai yritystoiminnasta saatava tulo on vähemmän kuin 1 089,67 euroa kuukaudessa jokaista yrityksessä yrittäjänä työskentelevää henkilöä kohti.

Työmarkkinatukea (724€/kk) voidaan maksaa ilman omavastuuaikaa ja sitä voidaan maksaa ajalla 16.3-30.6.

Työnhakijaksi kannattaa ilmoittautua heti: tästä

Enintään 300 euron kuukausittaiset tulot, eivät lähtökohtaisesti vähennä työttömyysetua lainkaan. Tämän jälkeen työttömyysetuus vähenee siten, että jokainen tienattu euro pienentää etuutta 50 sentillä.

 

YHTEISÖJEN VEROILMOITUS

Papukaijamerkki verottajalle (elämme kummallisia aikoja): poikkeuksellisesta tilanteesta johtuen Verohallinto pidentää yhteisöjen ja yhteisetuuksien veroilmoitusten määräaikaa. Veroilmoituksen voi nyt antaa viiden kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä.

Päätös koskee vain yhteisöjä ja yhteisetuuksia, joiden tilikausi on päättynyt joulukuun 2019 ja helmikuun 2020 välisenä aikana.

Veroilmoituksen voi siis nyt poikkeuksellisesti antaa viimeistään 31.5.2020, mutta koska kyseinen päivä on sunnuntai, voi veroilmoituksen antaa vielä maanantaina 1.6.2020

Erikseen ei siis ole tarvetta hakea lisäaikaa, ja pyrimme tekemään parhaamme, että saadaan silti huhtikuun loppuun mennessä lähetettyä vaaditut veroilmoitukset.

 

Ollaan edelleen olemassa, vaikka allekirjoittaneella on kyllä todella kiirettä, että saadaan kaikille tilinpäätökset ajallaan menemään. Minä en siis varmastikaan kaikkien hätähuutoon pysty reagoimaan, mutta apua on tänne hankittu, osaavaa henkilökuntaa hankittu lisää että kaikkien avunpyyntöön pystytään reagoimaan, niin pyytäkää rohkeasti apua. Apua löytyy täältä myös Henri Kylen – asiakkuusjohtajan muodossa, joten Henkalle soittoa +358505980081 tai mailia henri.kylen@tilintakojat.fi , niin Henri auttaa.

Muistakaa myös että vierivä kivi ei sammaloidu, kuten meidän nettisivuilla on lukenut alusta asti. Tilanne on haastava, mutta niin se oli 90- luvullakin, kun minä olin vasta jakamassa lehtiä markkapalkalla. Missään nimessä ei kannata antaa periksi, vaan nimenomaan keksiä uusia tapoja tehdä bisnestä, ja uusia tapoja myydä.

Allekirjoittanut kuitenkin löytyy toimistolta joka päivä, myös huomenna, lauantaina, sunnuntaina, maanantaina jne. Paitsi lauantaina klo 13:00 lähden varta vasten pakohuoneeseen Exit Tornioon #tueyrittäjää. Lauantai aamusta, minut kuitenkin löytää toimistosta.

Näillä uutisilla ja sanoilla, toivotan kaikille Hyvää Pääsiäistä <3

Terveisin Honi

Article image
< takaisin
OTA YHTEYTTÄ