Blogi

OULUN KAUPUNKI AVAA YKSINYRITTÄJÄTUEN HAKEMISEN HUOMENNA 16.4.2020

15.04.2020

YKSINYRITTÄJIEN TUKI

Yksinyrittäjät pääsevät huomenna hakemaan 2000,00€:n tukea.  

Yksinyrittäjäksi luetaan sellainen henkilö, joka on Suomessa päätoiminen yrittäjä ja jolla ei ole palkattua työvoimaa. Yrittäjällä täytyy myös olla yrittäjän eläkevakuutus tai vaihtoehtoisesti jos voi esittää vuosittaisen 20 000 euron yrittäjätulon tai laskutuksen.

Avustuksen edellytyksenä on, että yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet yli 30 prosenttia. Yksinyrittäjällä täytyy myös olla kannattavaan liiketoimintaan edellytykset, joka arvioidaan vuoden 2019 tilinpäätöksestä tai ennakkoveroilmoitukseen perustuen.

Avustusta voidaan maksaa 1.3.2020-31.8.2020 välillä aiheutuneisiin kustannuksiin. Tuki on määräaikainen ja sitä voi hakea 30.9.2020 saakka.

 

OULU

Jos yrityksesi kotipaikka on Oulu (tarkista ytj:stä) hae yksinyrittäjän tukea tästä.

 

LIMINKA

Jos yrityksesi kotipaikka on Liminka, siellä jaetaan ylimääräistä avustusta mikroyrittäjälle, jonka arvo on 500-1000€ kolmen kuukauden ajan ja tänään on viimeinen hakuaika. Hakekaa ylimääräistä avustusta tästä. 2000,00€ avustus ei ole vielä tullut avoimeksi.

 

II

Jos yrityksesi kotipaikka on Ii, sähköinen tukihakemus on avattu tänään ja voit hakea avustusta tästä.

 

KEMPELE

Jos yrityksesi kotipaikka on Kempele, sähköinen tukihakemus on jo avattu 9.4 ja sitä voit hakea tästä.

 

TYÖTTÖMYYSTUKI

2000,00€ yksinyrittäjätukea voi hakea rinnakkain yrittäjille suunnatun työttömyystuen kanssa. Jos 2000,00 euron tukea haetaan kiinteisiin kuluihin, se ei vaikuta työttömyysturvaan. Jos taas tukea käytetään yrittäjän palkkaan tai muuhun ansiotulona pidettävään vastikkeeseen, joka on saatu korvauksena työstä, se voi vaikuttaa työttömyysturvan määrään.

Yrittäjien 724 euron työmarkkinatukea voidaan maksaa ajalta 16.3-30.6.2020. Yrittäjän pitää ilmoittautua työnhakijaksi viimeistään tänään, mikäli haluaa saada etuutta jo 16.3 lukien.

Työmarkkinatuen saaminen edellyttää, että yrittäjän päätoiminen työskentely on päättynyt tai yritystoiminnasta saatava tulo on vähemmän kuin 1 089,67 euroa kuukaudessa jokaista yrityksessä yrittäjänä työskentelevää henkilöä kohti.

Työmarkkinatukea (724€/kk) voidaan maksaa ilman omavastuuaikaa ja sitä voidaan maksaa ajalla 16.3-30.6.

Kela rakentaa parhaillaan yrittäjien työttömyysturvan hakemiseen verkkohakemusta. Voit hakea työmarkkinatukea Kelan asiointipalvelussa, kun tarvittavat järjestelmämuutokset on tehty. Hakuohjeet julkaistaan tällä sivulla viikon 16 loppupuolella.

Työnhakijaksi kannattaa ilmoittautua täältä.

 

ONKO KYSEESSÄ YKSINYRITTÄJÄ, JOS ON IRTISANONUT KAIKKI TYÖNTEKIJÄNSÄ

Kyllä tässä tapauksessa, jos olet irtisanonut työntekijät ja harjoitat yksin taloudellista toimintaa, jossa ei ole palkattua työvoimaa, olet hakemushetkellä yksinyrittäjä. Jos olet taas lomauttanut työntekijät hakemushetkellä, tällöin et ole yksinyrittäjä. Tukea voi kuitenkin hakea 30.9.2020 asti, jos siis tilanteesi muuttuu tässä välissä, ja irtisanot työntekijäsi, muista että olet oikeutettu 2000,00€ avustukseen kunnalta.

Vastaavanlaisia hyviä kysymyksiä ja niihin vastauksia löytyy työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta, suosittelen lukemaan niistä lisää tästä.

 

KASVUPALVELUT

On hienoa että ollaan voitu auttaa ELY-keskus hakemuksissa ja myös Business Finland hakemuksissa. Mutta suosittelen myös tutustumaan tähän nimittäin Kasvun Kartta- hankkeeseen.

Tämän hankkeen pääpaino on edistää jo olemassa olevien yrittäjien kasvua asiantuntijapalveluilla. Jos siis yrityksesi on toiminut vähintään kolme vuotta, yrityksesi työllistää henkilöstöä ja se sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla, voit saada 2000,00 euron avustuksen. Tuen määrä ei ole suuri, mutta tämän tuen voi suoraan käyttää esimerkiksi verkkokaupan rakentamiseen, joka ei ollut mahdollista ELY-keskuksen ja Business Finland-tuen kautta. Ja nimenomaan hakemuksessa kannattaa painottaa miten oma idea edistäisi tuottavuutta ja oman henkilöstön hyvinvointia.

 

HAKEMUKSET ETENEE & (ilmeisesti myös koronavirus etenee kun Uusimaan rajat ovat taas auki)

Taas asiat etenee pikkuhiljaa.

ELY-keskukseen on aamuun mennessä tullut hakemuksia noin 12 250 kertaa ja päätöksiä tehty 1300 kappaletta. Business Finlandiin oli tullut 18 770 hakemusta, joista on päätöksiä tehty noin 6200 kappaletta.

Lukekaa ihmeessä aiemmat blogit myös läpi, jakakaa meidän blogia sitä tarvitseville ja etsikää tietoa ja kysykää myös jos ette ole varmoja. Pyrimme auttamaan niin paljon kuin mahdollista tässä tilanteessa kaikkia hädässä olevia. Apua on tänne hankittu osaavan henkilökunnan muodossa, olkaa siis reippaasti omaan kirjanpitäjään yhteydessä ja pliis pyytäkää apua, jos koette tarvitsevanne sitä.

Apua löytyy täältä myös Henri Kylen – asiakkuusjohtajan muodossa, joten Henkalle soittoa +358505980081 tai mailia henri.kylen@tilintakojat.fi , niin Henri auttaa.

Voimia ja tsemppiä kaikille <3

Terveisin Honi

Article image
< takaisin
OTA YHTEYTTÄ