Blogi

OSAKEPÄÄOMA POISTUU

29.06.2019

OSAKEYHTIÖN PERUSTAMINEN ILMAN PÄÄOMAPANOSTA

Varmaan suurin muutos tälle vuodelle on se, että 1.7.2019 alkaen yksityinen osakeyhtiö ja asunto-osakeyhtiö voidaan perustaa kokonaan ilman omaa pääomaa tai siten, että perustettavan yhtiön osakkeista maksettava määrä merkitään kokonaan sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon.

VOINKO NYT NOSTAA 2500€ OSAKEPÄÄOMAN ITSELLENI?

Tämä lainmuutos mahdollistaa osakepääoman alentamisen ja osakepääoman poistamisen yhtiöissä, jotka on perustettu ennen 1.7.2019. Tämä vaatii kuitenkin velkojainsuojamenettelyn noudattamista. Jos yhtiöjärjestyksessä on myös määräys osakepääoman vähimmäismäärästä, edellyttää osakepääoman alentaminen tai poistaminen myös yhtiöjärjestyksen muutoksen.

ONKO NYT HELPOMPI PERUSTAA OSAKEYHTIÖ?

Henkilökohtaisesti en ole koskaan juurikaan kokenut OY:n perustamista vaikeaksi. Enkä ole kokenut 2500€ osakepääoman sijoitusta kynnyskysymykseksi. Sen verran se helpottaa, että jatkossa kun OY:n perustaa suoraan PRH:n kautta, ilmoituksen voi lähettää suoraan eikä tarvitse liittää enää 2500€ kuittia osakepääomasta.

Myöskään velkojiensuojan kannalta, tällä ei minun mielestä ole merkitystä, koska siinä vaiheessa kun firma menee konkurssiin, 2500€ menee suoraan konkurssipesänhoitajan palkkion kattamiseen, eikä niinkään velkojen maksuun.

 

PS. seuratkaa minua youtubessa, uusin vlogini reissusta Lontoosta löytyy tästä : tilintakoja

Vlogini kautta näet viikon välein, mitä minulle ja toimiston väelle kuuluu 😊

Article image
< takaisin
OTA YHTEYTTÄ