Blogi

LAHJOITUKSET UKRAINAAN

28.02.2022

LAHJOITUKSET UKRAINAAN JA SEN VEROTUS

Tilin Takojat Oy siis lahjoitti 1000 euroa Lääkärin ilman Rajoja Ry:lle ja 1000€ Suomen UNICEF Ry:lle.

Yritykset voivat siis lahjoittaa varoja Ukrainaan, mutta tehdyt lahjoitukset eivät ole vähennyskelpoisia verotuksessa. Vain tulonhankkimisesta johtuvat menot ovat verotuksessa vähennyskelpoisia joitakin lakiin kirjattuja poikkeuksia lukuun ottamatta.

 

  • Euroopan talousalueella sijaitseva valtio tai Euroopan talousalueella oleva julkista rahoitusta saava yliopisto, korkeakoulu tai näiden yhteydessä oleva yliopistorahasto tai

Verohallinnon nimeämä Euroopan talousalueella oleva yhdistys, säätiö tai edellä mainittujen yhteydessä oleva rahasto, jonka varsinaisena tarkoituksena on tieteen tai taiteen tukeminen tai suomalaisen kulttuuriperinteen säilyttäminen (katso luettelo)

Lahjoitus on vähennyskelpoinen, vain jos se on annettu suoraan lainkohdassa mainitulle saajalle.

Lahjoitukset saa vähentää, jos lahjoituksen määrä lahjoituksen saajaa kohti on vähintään 850 euroa ja lahjoitus annetaan yleishyödylliseen tarkoitukseen, ja samalla paikalliseen tai yrityksen toimialaa lähellä olevaan tarkoitukseen.

Lääkärit ilman Rajoja Ry ja Suomen UNICEF Ry eivät kuulu Verohallinnon nimeämiin yhdistyksiin, joista yhteisö voi saada lahjoitusvähennyksen.

Tässä on linkki, jossa on lista lahjoituskohteista, joilla voi auttaa Ukrainan sodan uhreja.

Kovin on avuton olo, mutta voi vain toivoa että näillä lahjoituksilla on jotain apua hädässä oleville.

En ajatellut että vuoden ensimmäinen blogi koskisi tällaista aihetta, mutta jospa seuraavan blogin aiheena olisi jotain iloisempaa.

toivoen Honi ja Tilin Takojat poppoo.

Article image
< takaisin
OTA YHTEYTTÄ