Blogi

LAHJOITUKSET KIRJANPIDOSSA&VUODEN KOOSTE

18.12.2020

KORONAVUOSI

Meillä on ainakin koronavuodesta huolimatta, asiakasmäärä, työntekijämäärä ja toiminta kasvanut. Helppoahan se ei missään nimessä ole ollut, on pitänyt tehdä perse ruvella töitä, mutta se on tuottanut tulosta ehdottomasti. Teimme työntekijöiden ja Henrin kanssa ilmaiseksi koronatukihakemuksia. Muissa tilitoimistoissa on voitu vastaavanlaisista hakemuksista veloittaa mukavia summia, me taas koimme, että ihan yrittäjyyden solidaarisuudesta, teimme nuo kaikki ilmaiseksi. Ja se on pois minun liikevaihdosta ja tuloksesta, mutta uskoin ja uskon edelleen, että auttaminen kannattaa. Ja niin se kannatti. Jos katsoo numeroissa, meidän asiakasmäärä on kasvanut hurjasti ja liikevaihto on kasvanut hurjasti. Samaa ei voi sanoa valitettavasti muista, ja etenkin koronavuoden aikana, se ei todellakaan ole itsestäänselvyys.

Minä uskon karmaan, ja sillä tiellä pysytään. Se mitä tekee ja näyttää toiminnallaan esimerkkiä, on oikeasti merkitystä.

 

LAHJOITUKSET

Tilasin itselleni BookBeat tunnuksen ja luin sieltä ensimmäisenä Charles Dickensin kirjoittaman, Saiturin Joulu- kirjan. Se jäi varmaan muhimaan alatajuntaan, kun törmäsin Oulun Puskaradion facebook-postauksen jossa oli juttua Kummit Ry:n lahjoituksesta.

Päädyin lahjoittamaan 1001€ Kummit Ry:lle ja nimenomaan alueellisesti Oulun alueelle. Koin että asia on tärkeä eli Kummit Ry tukee lastentautien tutkimustyötä, hoitomenetelmien kehittämistä, laitehankintoja, potilasviihtyvyyttä sekä mielenterveyden edistämistä ympäri Suomen.  Jos siis lahjoittaa yli 1000€, summa voi kohdentaa alueellisesti, kuten minä halusin sen kohdentaa Ouluun.

Toinen lahjoitus meni sitten suomalaisille husky-yrittäjille, joilla on ollut erittäin haastavaa koronan aiheuttaman rajoitusten takia. Matkailu on luonnollisesti vähentynyt radikaalisti, joka vaikeuttaa husky-yrittäjien toimintaa. Meidän asiakas Zaani on tästä omassa instagramissaan paljon tiedottanut, ja sitä kautta päädyin tähän indiegogon sivulle, josta pystyin perehtymään aiheeseen enemmän. 1000€ on kuulemma yhden husky-koiran kustannus per vuosi. Minä lahjoitin juuri 1000€, joten toivottavasti sillä on pelastettu ainakin 1 husky-koira. Tämä oli minulle myös tärkeä asia, koska sillä myös tuetaan suomalaista yrittäjyyttä. Laittakaa instagramissa seurantaan @greenfuturefinland ja sieltä voi lukea aiheesta lisää.

 

LAHJOITUKSET KIRJANPIDOSSA

No sitten päästäänkiin siihen tylsään aiheeseen :D Lahjoitusvähennys yhteisöverotuksessa. Lahjoituksen saajana tulee olla

  • Euroopan talousalueella sijaitseva valtio tai Euroopan talousalueella oleva julkista rahoitusta saava yliopisto, korkeakoulu tai näiden yhteydessä oleva yliopistorahasto tai

Verohallinnon nimeämä Euroopan talousalueella oleva yhdistys, säätiö tai edellä mainittujen yhteydessä oleva rahasto, jonka varsinaisena tarkoituksena on tieteen tai taiteen tukeminen tai suomalaisen kulttuuriperinteen säilyttäminen (katso luettelo)

Lahjoitus on vähennyskelpoinen, vain jos se on annettu suoraan lainkohdassa mainitulle saajalle.

Lahjoitukset saa vähentää, jos lahjoituksen määrä lahjoituksen saajaa kohti on enintään 850 euroa ja lahjoitus annetaan yleishyödylliseen tarkoitukseen, ja samalla paikalliseen tai yrityksen toimialaa lähellä olevaan tarkoitukseen.

Suomen Kummit Ry, kuuluu Verohallinnon nimeämiin yhdistyksiin, joista yhteisö voi saada lahjoitusvähennyksen. Lahjoittamani 1001 euroa, voin siis vähentää omassa kirjanpidossani.

Indiegogon kautta tekemäni lahjoitus, taas ei kuulu summaltaan eikä vastaanottajaltaan sellaiseen kategoriaan, että voisin sen vähentää kirjanpidossa. Asian tärkeyttä se ei kuitenkaan vähennä.

 

KIITOS&KUMARRUS

Kiitän ensimmäisenä rakkaita työntekijöitä&Henriä tästä hurjasta vuodesta, jotka ovat helvetin hyvällä asenteella pysyneet mukana tässä toiminnassa. Heikkohermoisempia olisi voinut hirvittää, mutta kyllä tämä poppoo on ihan perkeleen hulluja :D Kiitos teille <3

Kiitän myös meidän asiakkaita, ja toivon kaikille joulurauhaa ja ansaittua lepoa. Jos meidän työntekijät ovat perkeleen hulluja, niin te varmaan kuulutte jo laitokseen. Niin hulluja te olette, että olette jaksaneet läpi tämän vuoden. Kyllä on sitkeää porukkaa ja saan teiltä jatkuvasti inspiraatiota omaan toimintaani. Olen itse henkilökohtaisesti hyvin ylpeä, että saan olla osa teidän matkaa, kiitos siitä <3

Toivon kaikille Hyvää Joulua & Onnellista Uutta Vuotta!

Terveisin Honi&Tilin Takojien hullu poppoo

Article image
< takaisin
OTA YHTEYTTÄ